Medová ovesná kaše

14.02.2022

Start do nového dne nám usnadní výborná medová ovesná kaše. 

Ingredience (na 2 velké porce): 

lžička másla

skořice 

1 hrnek ovesných vloček (250 ml)

voda

1 větší jablko 

směs ořechů, rozinek (mohou být i dopředu namočené)

Dozdobení na talíři: 

lněný olej nebo máslo

ovoce, ořechy 

med 

Postup:

1. V hrnci si necháme rozpustit lžičku másla. Do roztopeného másla nasypeme půl lžičky mleté skořice (může být i víc, dle chuti každého), chvíli necháme skořici "opéct". Následně přidáme hrnek ovesných vloček a promícháme tak, aby se máslo se skořicí spojilo s vločkami.

2. Ovesné vločky zalejeme vodou tak, aby voda byla 1 cm nad vločkami. Přidáme přes noc namočenou směs ořechů a rozinek, na kostičky nakrájená jablíčka a necháme provařit. Hlídáme, aby se nám vločky nepřichytly ke dnu hrnce.

3. Jakmile se nám vytvoří kaše požadované konzistence, sejmeme hrnec z plotny a necháme pod pokličkou 5 minut "dojít".

4. Kaši si můžeme na talíři dozdobit ořechy, jemně posypat kokosem, chia semínky, fantazii se meze nekladou. Kdo chce kaši vydatnější, přidá ještě kousek másla nebo pár kapek lněného oleje (dobrý zdroj Omega3-mastných kyselin).

5. A to nejhlavnější na konec! Kaši si nezapomeneme polít medem.